Selecteer een pagina

Uniek onderwijs

Wat maakt ons uniek?

  1. Voorpagina
  2. >
  3. Wat ons uniek maakt

Wij doen het een beetje anders.

Ben jij ondernemend, houd je van samenwerken én van eigen verantwoordelijkheid? Zoek je een kleinschalige school met veel ruimte voor groei, creativiteit en aandacht voor jou als persoon? Dan ben je bij de juiste school! Je leert bij ons om zelf je leerroute uit te stippelen, waarmee je jouw ambities en dromen waar kunt maken.

Ons onderwijs: mavo, havo en tweefasen vwo

Wij verzorgen onderwijs op drie niveaus: Mavo (vmbo-tl), Havo en (2 fasen-) Vwo.
Wij hebben bewust gekozen voor een tweejarige brugperiode; op deze manier heb je de tijd om uit zoeken welk niveau het best bij je past. Je krijgt de eerste twee jaar les op mavo/havoniveau. Hierbij maak je, met hulp van de docenten, zelf keuzes voor leerstof passend bij de mavoleerroute of extra uitdaging richting havo/vwo-leerroute.

Aan het einde van jaar twee, kies je voor mavo of havo. Ga je naar de havo, dan kun je kiezen om in jaar 4 en 5 de leerstof voor vwo erbij te doen. Op die wijze kun je dan én je havodiploma halen én in zes jaar je vwo-diploma halen.

Leer mij het zelf te doen

Op onze Montessorischool ben je als leerling verantwoordelijk voor je eigen leren. Zo ontdek je wat je graag wilt leren en hoe je dit het beste kunt doen. Ook leer je hoe je je eigen tijd indeelt en hoe je goede keuzes kunt maken. Natuurlijk doe je dit niet alleen. Je werkt samen met medeleerlingen en wij helpen (coachen) jou hierbij. Onze docenten stellen jou de juiste vragen om je te helpen de juiste stappen te maken. Wij kunnen door onze manier van werken goed rekening houden met de verschillen tussen leerlingen.

Kleinschalige school

Wij zijn een kleinschalige school met bijna 800 leerlingen. Leerlingen en docenten kennen elkaar dus goed. Je komt het eerste jaar in een mentorklas die twee jaar bij elkaar blijft. Zo leer je elkaar en je mentor goed kennen. Je krijgt op deze wijze een band met elkaar en het helpt je om je snel thuis te voelen.

Doe je mee?

Onze school is er voor de leerlingen, daarom worden leerlingen actief betrokken bij
allerlei activiteiten zoals goede doelenacties en schoolfeesten. Maar we betrekken ook leerlingen bij onderwijsontwikkeling, peer2peer teaching en sollicitatiegesprekken van collega’s. Hiermee maken we samen iedere dag de school een beetje beter.