Selecteer een pagina

Open Huis

Neem een kijkje in onze school

  1. Voorpagina
  2. >
  3. Open Huis

Kom naar ons Open Huis!

Voordat je een keuze maakt voor een middelbare school, wil je natuurlijk een keertje komen kijken. Hoe ziet de school eruit, hoe is de sfeer, hoe zien de lokalen eruit? Zijn de docenten wel aardig? Is de school niet te groot of juist te klein?

Allemaal vragen waarop je antwoord krijgt tijdens ons Open Huis.

In verband met de corona-maatregelen was het dit jaar helaas niet mogelijk om jullie welkom te heten op onze school. Om deze reden hebben we op zaterdag een live online webinar georganiseerd. Tijdens deze ochtend kwamen een aantal thema’s aan bod, waarin steeds twee docenten en twee leerlingen antwoorden gaven op jullie vragen. Deze vragen konden worden gesteld tijdens de chatsessie.

Heb je het webinar gemist? Of kon je niet alle onderdelen bekijken? Of wil je gewoon terugkijken? Dat kan! Hier onder staan per thema de opnames van het webinar. 

Het programma van deze ochtend zag er als volgt uit:

10:00 Start van het webinar
Wilt u de start bekijken? Klik hier.

10:15  Algemeen
Maak kennis met onze school. Wat maakt Montessori onderwijs zo bijzonder? Wat is er zo uniek aan onze school? Welke niveaus zitten er bij ons op school?
Klik hier voor de opnames van dit thema.

10:45 Onderwijs
In dit half uurtje worden jullie geïnformeerd over de verschillende onderwijsmogelijkheden op school, maar ook over de extra dingen zoals leergebieden, keuzecursussen, bouwstenen, BYOD.
Klik hier voor de opnames van dit thema.

11:15 Het dagelijkse leven op school
Docenten en leerlingen nemen je mee op een dag door onze school. Wat houdt een tweejarig brugjaar in? Hoe ziet een rooster eruit? Welke vakken krijg je?
Klik hier voor de opnames van dit thema.

11:45 Begeleiding en ondersteuning
In dit thema wordt wat dieper ingegaan op de ondersteuning van de leerlingen bij ons op school. Wat is een mentor? Wat zijn driehoeksgesprekken? Wordt er ook rekening gehouden met dyslexie?
Klik hier voor de opnames van dit thema.

12:15 Bovenbouw en overige vragen
Onze afdelingsleiders vertellen in dit half uurtje over de bovenbouw. Wat houdt het Tweefasen-VWO in? Uit welke profielen kan er worden gekozen?
Klik hier voor de opnames van dit thema.

12:45 Afsluiting Webinar

Uiteraard komen er nog veel meer onderwerpen en vragen deze ochtend aan bod. Maak dan ook gebruik van onze chat en stel je vragen!
Klik hier voor de afsluiting van het webinar.

Op de pagina Veelgestelde vragen vind je een overzicht van alle vragen die tijdens het webinar zijn gesteld.

 Neem ook een kijkje in onze brochure voor een indruk van onze school:

Kom gewoon kijken!

Naast het Open Huis bieden wij nog twee momenten om de school te leren kennen, namelijk de mini-lessen en Montessori Moments. Schrijf je hier nog vandaag voor in!

Zet in je agenda

Open Huis:
30 januari 2021*

Mini-lessen:
24 februari 2021*

Montessori Moments:
Donderdag 25 en vrijdag 26 februari 2021*
Maandag 1 tot en met 5 maart 2021*

Op zoek naar een handig overzicht met alle data? Download dan nu onze informatiekaart en plak hem op de koelkast!

Informatiekaart groep 8