Selecteer een pagina

Open Huis

Neem een kijkje in onze school

Kom naar ons Open Huis!

Voordat je een keuze maakt voor een middelbare school, wil je natuurlijk een keertje komen kijken. Hoe ziet de school eruit, hoe is de sfeer, hoe zien de lokalen eruit? Zijn de docenten wel aardig? Is de school niet te groot of juist te klein?

Allemaal vragen waarop je antwoord krijgt tijdens ons Open Huis. Op deze zaterdag krijg je een goede indruk van onze school, de mensen en ons onderwijs. Zet daarom in je agenda:

Online Open Huis Montessori College

Vanwege de corona-maatregelen zijn wij helaas genoodzaakt om ons Open Huis anders in te richten dan jullie gewend zijn. We gaan dit jaar volledig digitaal! Op deze ochtend gaan we in een webinar met docenten en leerlingen alle ins en outs bespreken van deze school. Wat zijn onze onderwijsmogelijkheden? Wat houdt Montessori Onderwijs in? Hoe ziet een eerste jaar eruit?

Het programma van deze ochtend ziet er als volgt uit:

10:00 Start van het webinar

10:15  Algemeen
Maak kennis met onze school. Wat maakt Montessori onderwijs zo bijzonder? Wat is er zo uniek aan onze school? Welke niveaus zitten er bij ons op school?

10:45 Onderwijs
In dit half uurtje worden jullie geïnformeerd over de verschillende onderwijsmogelijkheden op school, maar ook over de extra dingen zoals leergebieden, keuzecursussen, bouwstenen, BYOD.

11:15 Het dagelijkse leven op school
Docenten en leerlingen nemen je mee op een dag door onze school. Wat houdt een tweejarig brugjaar in? Hoe ziet een rooster eruit? Welke vakken krijg je?

11:45 Begeleiding en ondersteuning
In dit thema wordt wat dieper ingegaan op de ondersteuning van de leerlingen bij ons op school. Wat is een mentor? Wat zijn driehoeksgesprekken? Wordt er ook rekening gehouden met dyslexie?

12:15 Bovenbouw en overige vragen
Onze afdelingsleiders vertellen in dit half uurtje over de bovenbouw. Wat houdt het Tweefasen-VWO in? Uit welke profielen kan er worden gekozen?

13:00 Afsluiting Webinar

Uiteraard komen er nog veel meer onderwerpen en vragen deze ochtend aan bod. Maak dan ook gebruik van onze chat en stel je vragen!

Wil je zeker zijn van meekijken op dit webinar? Vul dan onderstaand formulier in.  We houden je dan op de hoogte en zullen het programma van de dag en de link voor deelname naar je toesturen.

5 + 3 =

 Neem alvast een kijkje in onze brochure om een eerste indruk te krijgen van onze school:

Kom gewoon kijken!

Naast het Open Huis bieden wij nog twee momenten om de school te leren kennen, namelijk de mini-lessen en Montessori Moments. Schrijf je hier nog vandaag voor in!

Zet in je agenda

Open Huis:
30 januari 2021*

Mini-lessen:
24 februari 2021*

Montessori Moments:
Donderdag 25 en vrijdag 26 februari 2021*
Maandag 1 tot en met 5 maart 2021*

* Data en vorm zijn onder voorbehoud van de dan geldende corona- maatregelen. Houd onze website in de gaten voor
wijzigingen en updates.

Op zoek naar een handig overzicht met alle data? Download dan nu onze informatiekaart en plak hem op de koelkast!

Informatiekaart groep 8