Selecteer een pagina

Ons Montessori

Voortgezet Montessori Onderwijs

  1. Voorpagina
  2. >
  3. Ons Montessori Onderwijs

Ons Montessori onderwijs

Ons onderwijs is gebaseerd op de ideeën van Maria Montessori en Kees Boeke, die wij natuurlijk hebben vertaald naar modern onderwijs voor mavo, havo en tweefasen-vwo.

Samen, groei, lef en structuur

Net als Maria Montessori en Kees Boeke, vinden wij dat iedere leerling de ruimte moet krijgen om tot bloei te komen; om zichzelf te leren kennen, om krachtig persoonlijk leiderschap te ontwikkelen en in staat te zijn tot duurzaam leren en ondernemen.

Wij willen je helpen ontwikkelen tot het worden van een zelfstandige, kritische burger. Daarbij zijn voor ons de waarden samen, groei, lef en structuur heel belangrijk.

Hoofd, hart en handen

Maria Montessori heeft destijds alleen een methode voor basisscholen ontwikkeld, de methode voor voortgezet onderwijsscholen is later tot stand gekomen. Er zijn zes Montessorikarakteristieken voor voortgezet onderwijs opgesteld. Een ervan is het werken met hoofd, hart en handen. Je leert niet alleen met je hoofd, maar ook met je hart en je handen. Die betrekken we in onze de leergebieden, keuzecursussen en vakken.

Hoofd
Hier zit het gedeelte vergaren van kennis, de theoretisch leerstof die wordt vertaald naar ideeën, projecten en opdrachten.

Hart
Werken vanuit jouw drijfveren, passie en talenten. Hoe meer je deze kunt ontdekken en ervaren, hoe beter je tot groei en ontwikkeling kunt komen.

Handen
De handen staan voor acties en doen. Je creativiteit inzetten en ontwikkelen is net zo belangrijk als het verstandelijke leren.

Als je kijkt naar de trends in onderwijsland; uitgaan van de leerling, ruimte voor het ontwikkelen van talent en zelfsturend leren, dan kun je best zeggen dat Maria Montessori’s ideeën een vaste plek hebben gekregen. Ideeën waar wij als Montessori College Arnhem al jaren als een blok voor staan!