Selecteer een pagina

Montessori Breed

Werken aan projecten

 1. Voorpagina
 2. >
 3. Montessori Breed

Montessori Breed

Het enige vak op het MCA waarbij leerlingen altijd werken aan realistische projecten in opdracht van externen. De drie kennisdelen waar de projecten onder vallen zijn verduurzaming, digitaliseren en (sociale) innovaties.

Het liefst werken we zo lokaal mogelijk met opdrachtgevers uit de regio. Zo zijn er tijdens het event van de Arnhemse Uitdaging in 2023 maar liefst 6 matches gemaakt tussen Montessori Breed en Arnhemse stichtingen. Om de projecten tot een succes te brengen zoeken we de samenwerking met het mbo om van en met de studenten te leren. Twee vliegen in één klap, hierdoor vind er een gevarieerd LOB programma (loopbaan op oriëntatie en beroep) plaats.

Het type activiteiten is erg divers. Leerlingen verbeteren processen, bijvoorbeeld in het sportvereniging aanbod in opdracht van Sportbedrijf (project lancering 2024). Of leerlingen produceren producten, zoals een ontwerp voor de wijk Lombok in opdracht van de gemeente. Of het ontwikkelen van een lessenserie voor kleuters over Windpark Koningspleij, in opdracht van Duurzame Arnhemse Scholen (september-december 2023). Een voorbeeld van dienstverlening is het diner voor de vrijwilligers van de wijk Lombok, in opdracht van de wijkmanager (van september – november 2023).

Oproep

Ben jij op zoek naar verfrissende ideeën van onze leerlingen, de toekomstige bewoners van Arnhem?

Wij zijn ervan overtuigd dat leerlingen, als toekomstige volwassen bewoners van Arnhem, verfrissende ideeën kunnen hebben over zoveel thema’s binnen onze omgeving en samenleving. Tieners kijken namelijk op een andere manier naar zaken. Het afgelopen jaar hebben we van Gemeente Arnhem verschillende opdrachten gekregen en de projectleiders en wethouders waren enthousiast over de opbrengst, bijvoorbeeld over het wonen van de toekomst!

Heb je een idee voor een project gericht op verduurzaming, digitalisering of een sociale innovatie? We maken graag kennis om het idee concreet te maken.

Wil je een keertje sparren over een mogelijke samenwerking maar nog geen idee hoe? Ook dan maken we graag kennis. Mail ons op montessoribreed@montessoriarnhem.nl!

 

Volg ons op https://www.linkedin.com/company/montessori-breed

De 9 werkvelden van MB:

 1. media en  nieuwsvorming
 2. recreatie
 3. productontwikkeling en hergebruik
 4. fysiek, sociaal en mentaal welzijn
 5. mobiliteit en transport
 6. levensmiddelen-industrie
 7. bouw en inrichting
 8. (natuurlijke) leefomgeving
 9. veiligheid en beveiliging.