Selecteer een pagina

Bring your own Device

Neem je eigen laptop mee

Bring Your Own Device

Als ondersteuning bij het kiezen van je eigen leerroute en ons onderwijs aantrekkelijk en uitdagend te maken, werken wij met Bring Your Own Device (BYOD).

Nu onze maatschappij in hoog tempo verandert, en veel van onze leerstof digitaal te vinden is, stimuleren wij het gebruik van een device door onze leerlingen. We hebben gemerkt dat meer vormen van samenwerking en communicatie kunnen worden gebruikt tijdens lessen wanneer leerlingen beschikking hebben over hun eigen laptop. Een aanvullende reden om met BYOD te werken is onze didactische aanpak (genaamd Bouwstenen) waar leerlingen mee werken.

 

Wat houdt BYOD in?

  • Uw zoon/dochter neemt een eigen laptop/tablet met toetsenbord mee naar school.
  • Wij blijven boeken naast laptops gebruiken. De laptop ondersteunt het leerproces. Wij zullen ons best doen de hoeveelheid boeken en zwaarte van de rugzak te beperken door hier per les/vak naar te kijken, afspraken daarover te maken en waar mogelijk/wenselijk te werken met een digitale methode.
  • De ‘schermtijd’ van de leerlingen op school zal iets toenemen. Dit zal echter niet gedurende hele lessen en álle vakuren op school zo zijn, aangezien we nog steeds in groepen, projecten en uit boeken werken. Ook zal het device gebruikt worden waar nu de telefoon en laptops van school werden ingezet. De ‘kleppen’ zullen dus ook geregeld dicht zijn.
  • Het opladen van de laptop is de verantwoordelijkheid van de leerling. Het is niet de bedoeling de laptop op school op te laden.
  • U bent de eigenaar van het device en daarmee aansprakelijk voor mogelijke schade. Wij adviseren daarom het afsluiten van een verzekering.

Voor de aanschaf van een laptop bent u vrij een geschikt model te zoeken bij een leverancier naar keuze. De laptop moet wel aan een aantal eisen voldoen, denk hierbij aan een goede accu bijvoorbeeld. Voor de criteria, klik hier.

Wellicht heeft u thuis al een laptop die uw zoon of dochter mee zou mogen nemen naar school. Vergeet dan niet de lijst met criteria door te nemen om te kijken of de laptop geschikt is.

Stichting Leergeld

Voor eventuele vragen m.b.t. financiële ondersteuning kunt u terecht bij Stichting Leergeld Arnhem (info opvragen via Marion Jansen, schooladministratie). Het Montessori College Arnhem onderzoekt graag met u de mogelijkheden tot ondersteuning in het geval dat bijzondere omstandigheden de aanschaf van een laptop in de weg staan.